cpt. Cook
 

Brzlík dušený s žampióny a vínem

Cajunská kuřecí játra

Domácí játrová paštika

Dršťky zadělávané

Drůbeží játra

Drůbeží játra po čínsku

Drůbeží játra s jablky a curry

Dušená kuřecí srdíčka

Dušené vepřové slezinky

Chanfaina

Játra Čchao

Játra husí na studeno

Játra jako guláš

Játra jako přírodní řízky

Játra na cibulce

Játra na kokosu

Játra po benátsku

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játra po S'Čchuansku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vepřových jater, škrobová moučka, 15 lžic rostlinného oleje, 2 dkg sušených hub, 1/2 stroužek česneku, 3  jarní cibulky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky mletého zázvoru, pálivá paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 dl vývaru, 2 lžíce desertního vína, 10 dkg fazolových lusků, glutasol
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pokrájíme máčené sušené houby na kousky, česnek na plátky, mladé cibulky na dvoucentimetrové kousky. Játra nakrájíme na tenké plátky o velikosti sousta. Obalíme je ve škrobové moučce a prudce za stálého míchání opečeme na oleji. Přidáme k nim houby, česnek a cibulky. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a krátce povaříme. Nakonec přidáme sterilované nebo vařené fazolové lusky pokrájené na třícentimetrové kousky. Prohřejeme, promícháme a stáhneme z ohně. Opečená játra mají zůstat křehká, proto je nutná rychlá příprava.

www.tacos.cz Místo fazolek je možné použít zeleninovou tykev, špenát, zelí, pórek, kedlubnu nebo celer, případně bambusové výhonky nakrájené na nudličky o délce 2 cm. (Syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou.)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3644x    verze pro tisk

Játra po selsku

Játra podle Nové Anglie