Chanfaina
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg vepřových jater, 1/2 sklenka bílého vína, 1/2 menší cibule, 1/2 stroužek česneku, 4 listy čerstvé máty peprné, 1/2 lžička zelené petrželky, 4 kuličky celého pepře, špetka kmínu, mletá paprika, mletá skořice, 2 lžíce oleje, 1/2 sklenka vývaru, 1.15 lžíce strouhanky, citrón, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pokrájená játra s pepřem dusíme doměkka na víně. Pak rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek doskleněna, přidáme koření, játra, mátu, zalijeme vývarem a zasypeme strouhankou. Dusíme pět až deset minut. Osolíme, obložíme plátky citrónu a podáváme s chlebem.