cpt. Cook
 

Brzlík dušený s žampióny a vínem

Cajunská kuřecí játra

Domácí játrová paštika

Dršťky zadělávané

Drůbeží játra

Drůbeží játra po čínsku

Drůbeží játra s jablky a curry

Dušená kuřecí srdíčka

Dušené vepřové slezinky

Chanfaina

Játra Čchao

Játra husí na studeno

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játra jako guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg telecích jater (vepřových), 1/2  cibule, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejchutnější jsou játra telecí. Zbavíme je žil a blan a nakrájíme na plátky nebo kostky. Zatím zpěníme posekanou cibuli, do rozpálené vhodíme játra, nesolíme, opečeme, pak okmínujeme, zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě asi 8 minut, nikoliv déle. Čím déle je děláme, tím jsou tvrdší, nikoliv měkčí. Nesmějí také nikdy stát. Odušená játra slabě zaprášíme moukou, podlijeme trochou horké vody, necháme přejít jen jediným varem, teprve nyní osolíme a ihned podáváme. Úspěch záleží jedině na rychlosti.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Játra dušená a brambory, rýže nebo chléb, zelenina či salát. Jitra živí jako každé maso a také chrání zdraví. Přikrm sytí a salát přidá další látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4114x    verze pro tisk

Játra jako přírodní řízky

Játra na cibulce

Játra na kokosu

Játra po benátsku

Játra po S'Čchuansku

Játra po selsku

Játra podle Nové Anglie