cpt. Cook
 

Brzlík dušený s žampióny a vínem

Cajunská kuřecí játra

Domácí játrová paštika

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dršťky zadělávané

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg drštěk, kořenová zelenina, cibule, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, česnek, majoránka, mletý zázvor (), zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dršťky dobře na prkénku vyčistíme hrubou solí, oškrábeme je a v několika vodách opereme. Pak je zalijeme vodou, přivedeme do varu, tuto vodu scedíme, nalijeme na ně novou, později přidáme oškrábanou kořenovou zeleninu i cibuli. a vaříme je nejméně dvě až tři hodiny do měkka. Proto je obvykle vaříme den předem nebo na dvakrát, v tom případě přidáme zeleninu až po druhé. Ke konci dršťky teprve osolíme. Uděláme bledou jíšku, zalijeme ji částí polévky, povaříme na omáčku, dršťky zatím pokrájíme na tenké nudličky a pak je vložíme do omáčky přihřát. Okořeníme utřeným česnekem a majoránkou, po případě i zázvorem. Můžeme je zlepšit kouskem posekaného uzeného masa nebo bůčku a zelenou petrželkou.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Zadělávané dršťky, brambory nebo nudle a salát. Dršťky jako každé maso živí, brambory nebo nudle sytí a salát dodá látky ochranné.

www.tacos.cz Obměny:

www.tacos.cz Dršťky na divoko - jíšku uděláme na cibulce a tmavší, zalijeme ji vývarem z drštěk, ale přidáme ještě bobkový list, nové koření a povaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené dršťky a buď přikyselíme citrónem, nebo zlepšíme trochou kyselé smetany.

www.tacos.cz Dršťky na paprice - na omastku zpěníme spolu se sladkou paprikou posekanou cibulku, zalijeme odvarem, přidáme pokrájené dršťky a povaříme. Nezahustíme jíškou, nýbrž zatřepeme kyselou smetanou s moukou.

www.tacos.cz Dobré sestavy: Dršťky na divoko nebo na paprice, knedlíky houskové nebo bramborové a salát z rajčat, okurek nebo hlávkový, který přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5378x    verze pro tisk

Drůbeží játra

Drůbeží játra po čínsku

Drůbeží játra s jablky a curry

Dušená kuřecí srdíčka

Dušené vepřové slezinky

Chanfaina

Játra Čchao

Játra husí na studeno

Játra jako guláš

Játra jako přírodní řízky

Játra na cibulce

Játra na kokosu

Játra po benátsku

Játra po S'Čchuansku

Játra po selsku

Játra podle Nové Anglie