cpt. Cook
 

Brzlík dušený s žampióny a vínem

Cajunská kuřecí játra

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí játrová paštika

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka (i tučnějšího), 1/2 kg vepřových jater (i drůbežích, králičích), sůl, 2  cibule, 10 dkg slaniny, 3 lžičky paštikového koření, 2  vejce, 33 dkg mandlí (podle chuti)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené umleté maso smícháme s mletými syrovými játry (část lze i usekat nahrubo), osolíme, promícháme se strouhanou cibulí, slaninou nakrájenou na kostičky, kořením a ušlehanými vejci. Důkladně promícháme a plníme do zavařovacích sklenic s víčky s červenou těsnící vložkou. V páře vaříme 1,5 hodiny. Uvařenou paštiku necháme vychladnout a pak krájíme. Nechceme-li zavařovat, pak je možné paštiku uvařit i v umělém střevě na tlačenku - dobře zavázaném, nejlépe 2x. Paštika nabude, proto ani sklenice, ani umělé střevo příliš neplníme. Podle chuti je možno do paštiky vmíchat i oloupané hrubě pokrájené mandle.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 11612x    verze pro tisk

Dršťky zadělávané

Drůbeží játra

Drůbeží játra po čínsku

Drůbeží játra s jablky a curry

Dušená kuřecí srdíčka

Dušené vepřové slezinky

Chanfaina

Játra Čchao

Játra husí na studeno

Játra jako guláš

Játra jako přírodní řízky

Játra na cibulce

Játra na kokosu

Játra po benátsku

Játra po S'Čchuansku

Játra po selsku

Játra podle Nové Anglie