cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brzlík dušený s žampióny a vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg brzlíku, 3 dkg másla, 15 cl přírodního bílého vína, 10 cl vývaru z masa, 15 dkg žampiónů, 10 cl čerstvé smetany, 1.15 dkg rýžového škrobu (nebo pšeničného), sůl, mletý bílý pepř, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz V malém kastrolku z nerezového materiálu se na másle podusí opláchnutý, na kousky rozsekaný brzlík, zapráší trochou pšeničného nebo rýžového škrobu, zalije trochou silného nemastného vývaru z masa a bílým přírodním vínem, osolí a opepří. Za občasného lehkého promíchání se vše uvede do varu. Jakmile se směs vaří, přidají se žampióny nakrájené na plátky a ponořené na chvíli do citrónové šťávy, lehce se promíchá, přikryje pokličkou a nechá 30-60 minut pomalu dusit. Krátce před podáváním se pokrm zjemní čerstvou smetanou (musí být přiměřeně hustý).

www.tacos.cz Předkládá se velmi horký. Může se také podávat ve větší lodičce nebo kokotce z křehkého slaného těsta. Vhodnou přílohou jsou toasty z bílého chleba nebo dušená rýže.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1905x    verze pro tisk

Cajunská kuřecí játra

Domácí játrová paštika

Dršťky zadělávané

Drůbeží játra

Drůbeží játra po čínsku

Drůbeží játra s jablky a curry

Dušená kuřecí srdíčka

Dušené vepřové slezinky

Chanfaina

Játra Čchao

Játra husí na studeno

Játra jako guláš

Játra jako přírodní řízky

Játra na cibulce

Játra na kokosu

Játra po benátsku

Játra po S'Čchuansku

Játra po selsku

Játra podle Nové Anglie