zkopírováno z http://www.tacos.cz V malém kastrolku z nerezového materiálu se na másle podusí opláchnutý, na kousky rozsekaný brzlík, zapráší trochou pšeničného nebo rýžového škrobu, zalije trochou silného nemastného vývaru z masa a bílým přírodním vínem, osolí a opepří. Za občasného lehkého promíchání se vše uvede do varu. Jakmile se směs vaří, přidají se žampióny nakrájené na plátky a ponořené na chvíli do citrónové šťávy, lehce se promíchá, přikryje pokličkou a nechá 30-60 minut pomalu dusit. Krátce před podáváním se pokrm zjemní čerstvou smetanou (musí být přiměřeně hustý).
www.tacos.cz Předkládá se velmi horký. Může se také podávat ve větší lodičce nebo kokotce z křehkého slaného těsta. Vhodnou přílohou jsou toasty z bílého chleba nebo dušená rýže.