zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpustíme vnitřní sádlo nebo sádlo sebrané se střev. Do očištěných jater zatím zapíchneme několik hřebíčků. Pak je vložíme do sádla a zároveň k nim přidáme celou oloupanou cibulku nebo dvě rozpůlené. Nekrájíme ji, aby nezhnědla a sádlo nezhořklo. Játra zvolna v sádle dusíme, až nejsou krvavá, což trvá 10 - 20 minut, podle velikosti. Hotová dáme do hluboké mísy nebo do hrnku, zalijeme je přecezeným sádlem a necháme vychladnout. Podáváme je k večeři s chlebem, místo pracné paštiky, a solíme je teprve při jídle. Vydrží takto dlouho na několik večeří.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Chléb s husími játry, rajče nebo paprika. Játra živí, chléb sytí a syrová zelenina dodá vitamin C.