Kreolská tykev
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 hrneček cibule, 1/2 stroužek česneku, 3/4 hrnečku paprik, 1/4 hrnečku oleje, 4 tykve (po 300 g, středně velké), 4 rajčata, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 lžičky zelené petrželky, 1/4 hrnečku čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji podusíme nahrubo nastrouhanou cibulku, prolisovaný česnek a zelenou papriku najemno nakrájenou. Přidáme tykve nakrájené na kolečka o síle 1 cm, podlijeme vodou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Přidáme rajčata nakrájená na tenké plátky, osolíme a opepříme. Hotové zeleninové kopečky posypeme na talíři směsí strouhaného sýra a nadrobno rozsekané petrželky. Podáváme s vařeným bramborem.