cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

Baklažány s rajčatovou omáčkou

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Caponata

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýně plněná sušeným ovocem

Potiron farci aux fruits secs

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  tykev, 2  šalotky, 1/2 svazku zelené petrželky, 150 dkg klobásky salsiccia, 115 dkg francouzského sýra Comté, 10 dkg sušených meruněk, 8 dkg loupaných pistácií, 10 dkg konzervovaných jedlých kaštanů, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sýr comté nakrájejte na kostičky. Kaštany nechte okapat z nálevu a rozdrťte je. Nakrájejte šalotku a petrželku. Sušené meruňky a pistácie nasekejte. Vše smíchejte s masem z klobásky. Osolte a opepřete.

www.tacos.cz Dýni omyjte a odkrojte vršek. Odstraňte semínka a vnitřek vydlabejte, ponechte stěnu silnou 2-3 cm od slupky. Dužinu nakrájejte na kostky a povařte 15 minut ve vroucí osolené vodě. Smíchejte ji s nádivkou. Osolte a opepřete a vnitřek dýně potřete olejem. Naplňte ji náplní, příliš neutěsňujte, a nasaďte odříznutý klobouk. Celou ji naolejujte. Položte na plech a pečte 2 hodiny při 150 °C.

www.tacos.cz Dýni vyjměte z trouby. Před krájením a konzumací nechte na talíři 5 minut odpočívat.

vloženo 18.10.2022    zobrazeno 415x    verze pro tisk

Gratinovaná cuketa s rajčaty a sýry
(Gratin de courgette, tomate, mozzarella et basilic)

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kokosové kari z máslové dýně a kešu

Kreolská tykev