cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Baklažány s houbovou náplní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  lilky, 20 dkg čerstvých hub, 15 dkg slaniny, 1/2  vejce, 1/2  žemle, 4 lžíce mléka, 3  rajčata, 1/2  cibule, mletý pepř, sůl, 2 dkg tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a po chvíli ji rozmělníme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme. Očištěné houby nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a slanině, krátce podusíme a potom přidáme nakrájená rajčata a dusíme. Očištěné baklažány rozřízneme po délce na půlky, vnitřky vydlabeme, rozsekáme a vmícháme s vymačkanou, rozmělněnou žemlí a vejcem do houbové směsi. Hmotu osolíme, okořeníme a naplníme jí půlky osolených baklažánů. Vložíme je do vymaštěného pekáčku a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory a zeleninový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1469x    verze pro tisk

Baklažány s rajčatovou omáčkou

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kreolská tykev

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs