cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

Baklažány s rajčatovou omáčkou

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Caponata

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Dýně plněná sušeným ovocem
(Potiron farci aux fruits secs)

Gratinovaná cuketa s rajčaty a sýry
(Gratin de courgette, tomate, mozzarella et basilic)

Gratinovaný zeleninový nákyp

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg tykve Hokkaido, máslo na vymazání pekáče, 1/2 lžíce oleje, 1/2  cibule, 20 dkg žampiónů, mletý bílý pepř, fenykl, 1/2 dl bílého vína, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 dl smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pekáč či mísu z varného skla vymažeme máslem a volně naplníme kostkami asi 2 x 2 cm z tykve Hokkaido. Osolíme a dáme péci do trouby při střední teplotě.

www.tacos.cz Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny, osolíme, okořeníme bílým pepřem a mletým fenyklem. Dusíme do měkka, podléváme bílým vínem. Když jsou žampióny měkké, zalejeme záklechtkou ze sladké smetany a hladké mouky a ještě chvíli podusíme.

www.tacos.cz Upečené tykvové kostky podáváme polévané žampiónovou omáčkou, k tomu bílé burgundské.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2904x    verze pro tisk

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kokosové kari z máslové dýně a kešu

Kreolská tykev