cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Baklažány s rajčatovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15  lilků, sůl, 3 lžíce oleje, 2  cibule, 3 lžíce hladké mouky, 6  rajčat, mletá paprika, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, bazalka, 1/2 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné baklažány nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme a opečeme na oleji a odložíme na teplé místo. Rajčata uvaříme v osolené vodě a prolisujeme. Současně osmažíme drobně nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, lehce osmahneme, přidáme prolisovaná rajčata, dobře rozmícháme a vše vrátíme za stálého míchání do vývaru. Povaříme 10 minut. Ke konci varu přidáme papriku a česnek utřený se solí. Do hotové omáčky přidáme jemně rozsekanou petrželku a bazalku a vše promícháme. Baklažány přelijeme omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: chléb nebo s vařené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1424x    verze pro tisk

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kreolská tykev

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs