Gratinovaný zeleninový nákyp
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 brambory, 1
/2 květák, 6 paprik, 20 dkg tykve, olej na vymaštění mísy, 20 dkg šunkového salámu, 1
/2 cibule, olej, sůl,
Gratinovací směs: 2 brambory, 10 dkg tvrdého sýra, 1/2 cibule, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Květák rozebereme na růžičky. Papriky nakrájíme na kolečka. Tykev oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Zapékací mísu vymastíme olejem a zeleninu do ní postupně navrstvíme. Na zeleninu poklademe na nudličky nakrájený salám a na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Pokropíme olejem a osolíme. Gratinovací směs vytvoříme tak, že do jemně strouhaných vařených brambor zamícháme velmi jemně nakrájenou cibuli, strouhaný sýr a sůl. Gratinovací směs dáme navrch mísy a ve středně teplé troubě 60 minut zapékáme.