cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

Baklažány s rajčatovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Baklažány se zeleninovou náplní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  lilky, sůl,

Na zeleninovou náplň: 6  mrkví, 3  cibule, 2  petržele,  trochu celeru, 2  rajčata, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1/2 lžička glutasolu, zelená petrželka, 1/2 sklenka vývaru nebo kysané smetany

zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu na náplň očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na másle. Přidáme rozkrájená rajčata a smažíme ještě 5 minut. Pak osolíme, opepříme a okořeníme. Opláchnuté baklažány rozřízneme podélně na půlky, vnitřky vydlabeme, rozsekáme a vmícháme do náplně. Nádivkou naplníme půlky osolených baklažánů, vložíme do vymaštěného pekáčku, zalijeme sklenkou vývaru z masa nebo masoxu anebo sklenkou kysané smetany a dusíme na mírném ohni asi 30 minut.

www.tacos.cz Příloha: rýže či brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1445x    verze pro tisk

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kreolská tykev

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs