Srnčí kýta po staročesku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg srnčí kýty (jelení nebo mufloní), jalovec, 1/2 velká cibule, 10 dkg slaniny, 2 bobkové listy, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2 citrónu na kůru, 6 stroužků česneku, 1.15 lžíce estragonového octa, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kýtu necháme odležet v rozdrcených jalovčinkách, omyjeme, osolíme. Lůj nebo slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, nakrájíme cibuli, přidáme kýtu, koření, česnek, ocet. Zvolna dusíme v troubě. Je-li měkká, do červena ji opečeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, zahustíme smetanou. Kýtu nakrájíme a podáváme s omáčkou a s knedlíkem.