www.tacos.cz Prošpikovaný srnčí hřbet potřete olejem, posypte tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dejte do pekáče. Oloupanou cibuli nakrájejte a poduste na zbytku oleje do měkka. Rozložte ji kolem pečeně a polijte červeným vínem. Pekáč dejte na střed trouby a pečte při doporučené teplotě 225 °C. Po čtvrt hodině maso polijte výpekem. Proceduru po 7 minutách opakujte. Hotovou pečeni osolte, zabalte do hliníkové fólie a udržujte v teple.
www.tacos.cz Vypečenou šťávu propasírujte, vmíchejte kyselou smetanu a uvařte omáčku. Dochuťte solí a pepřem. Jablečný mošt uveďte do varu, přidejte oloupané půlky hrušek a cukr. Duste asi 10 minut. Naplňte rybízovou marmeládou. Upečený hřbet jimi ozdobte.
www.tacos.cz Příloha: bramborové krokety, červené zelí