Srnčí hřbet po bádensku - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.5 kg špikovaného srnčího hřbetu, 4 lžíce oleje, 1 lžička celého pepře, 2 kuličky jalovce, 2  cibule, 1/4 l červeného vína, 2 lžičky soli, 15 dkg kysané smetany, 4  hrušky, 1/8 l jablečného moštu, 1 lžíce moučkového cukru, 8 lžiček rybízové marmelády
Srnčí hřbet je pochoutkou pro sváteční příležitosti. Maso z mladých kusů můžete upravovat ihned, maso ze starších kusů má být odleželé.
Prošpikovaný srnčí hřbet potřete olejem, posypte tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dejte do pekáče. Oloupanou cibuli nakrájejte a poduste na zbytku oleje do měkka. Rozložte ji kolem pečeně a polijte červeným vínem. Pekáč dejte na střed trouby a pečte při doporučené teplotě 225 °C. Po čtvrt hodině maso polijte výpekem. Proceduru po 7 minutách opakujte. Hotovou pečeni osolte, zabalte do hliníkové fólie a udržujte v teple.
Vypečenou šťávu propasírujte, vmíchejte kyselou smetanu a uvařte omáčku. Dochuťte solí a pepřem. Jablečný mošt uveďte do varu, přidejte oloupané půlky hrušek a cukr. Duste asi 10 minut. Naplňte rybízovou marmeládou. Upečený hřbet jimi ozdobte.
Příloha: bramborové krokety, červené zelí

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka