cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mořidlo na zvěřinu

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2 l vody, 3 dl octa, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, 2  bobkové listy, 12 zrnek celého pepře, 1/2  citrónu, 1/2 lžička soli, 1/2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mořidlo připravíme tak, že do vody přilejeme ocet, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a petržel, bobkové listy, zrnka pepře, na kolečka nakrájený citrón, sůl a cibuli. Řádně provaříme a vřelé nalijeme na opranou, očištěnou zvěřinu anebo na jiné maso a necháme je v něm 3-4 dní uležet, v zimě i déle. (Dáváme-li místo octa do vody octovou tresť, dáme jí méně, po případě jen desetinu, podle toho jak je silná.)
vloženo 28.07.2007    zobrazeno 12107x    verze pro tisk

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku