zkopírováno z http://www.tacos.cz Zmrazené maso necháme mírně rozmrazit, pečlivě ho odblaníme, naklepeme, ve směru masových vláken protkneme klínky slaniny, pevně omotáme motouzem tak, aby maso mělo tvar válečku, osolíme je a necháme chvilku odležet. Cibuli pokrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme maso, podlijeme je trochou vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou v troubě. Při dušení je obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem. Když je maso napůl dušené, přidáme koření, kečup, 2 oloupaná kolečka citrónu a část vína. Ke konci dušení přidáme do šťávy změklé máslo, které jsme rozetřeli s moukou a rozmícháme je se šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme brusinkový kompot (marmeládu), citrónovou šťávu, zbylé víno, očištěné pokrájené žampióny a krátce podusíme. Při podání maso ozdobíme kolečky citrónu s brusinkami.
www.tacos.cz Příloha: bramborové krokety