cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slovácká dančí kýta se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg daňčí kýty, 115 dkg oleje, 115 dkg slaniny, 2  cibule, 2 dl červeného vína, 20 dkg čerstvých žampiónů, 1/2 lžička rajčatového protlaku, 1/2  citrón, 1/2 lžíce hladké mouky, bazalka, divoké koření, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dančí kýtu prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, zprudka opečeme na části oleje a vyjmeme. Na zbývající části oleje osmahneme slaninu, přidáme cibuli, vše opečeme a ochutíme rajským protlakem, přidáme koření, podlijeme vodou, vložíme opečené maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vodou a provaříme. Pak šťávu přecedíme na maso, dochutíme kořením a červeným vínem, přidáme na plátky nakrájené a podušené žampióny a ještě chvíli necháme přejít varem. Maso na talíři přeléváme šťávou, zdobíme opečeným vějířkem slaniny a dušenými žampióny. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo dušenou rýži.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4056x    verze pro tisk

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku