cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí hřbet přírodní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg srnčího hřbetu, 2 lžíce másla, 8 dkg slaniny, 1/2  cibule, 3 zrnka celého pepře, sůl, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný hřbet protkneme proužky slaniny a osolíme. Na pekáči vyškvaříme do sklovita drobně pokrájenou zbylou slaninu, přidáme máslo, drobně pokrájenou cibuli a na tomto základě opečeme připravený hřbet po obou stranách. Pak mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka. Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu kouskem másla smíchaného s moukou, které do šťávy přidáme v malých kouscích. Necháme krátce povařit.

www.tacos.cz Pečeni podáváme obloženou paštičkami z listového těsta nebo k ní přidáme jako přílohu kynutý závin a kompoty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2679x    verze pro tisk

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku