cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí bifteky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.2 kg srnčí kýty, 2 dkg slaniny, olej, 2 dkg másla, 10 g hladké mouky, 2 dl šlehačky, mletý pepř, sůl, 1/4 l vývaru z masoxu, citrónová šťáva, 2  jablka, 1/2 dl bílého vína, 1/2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce brusinkového kompotu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bifteky nakrájíme z mírně rozmrazené srnčí kýty přes vlákna, jemně je naklepeme, protkneme slaninou, potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Před přípravou je urovnáme do původního tvaru, osolíme, opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme změklé máslo rozetřené s moukou, necháme je rozehřát, zalijeme vývarem, rozmícháme a odvaříme připečenou šťávu. Oloupaná jablka nakrájíme na šest silných plátků, jádřince z nich vykrojíme, plátky krátce podusíme na víně přislazeném cukrem a vyjmeme. Víno přilijeme do omáčky, přivedeme je k varu, zjemníme ušlehanou smetanou a okyselíme citrónovou šťávou. Při podání bifteky podlijeme omáčkou a poklademe plátky jablek, do jejichž středu vložíme brusinky.

www.tacos.cz Příloha: smažené bramborové hranolky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4125x    verze pro tisk

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku