Srnčí bifteky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.2 kg srnčí kýty, 2 dkg slaniny, olej, 2 dkg másla, 10 g hladké mouky, 2 dl šlehačky, mletý pepř, sůl, 1/4 l vývaru z masoxu, citrónová šťáva, 2  jablka, 1 dl bílého vína, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce brusinkového kompotu
Bifteky nakrájíme z mírně rozmrazené srnčí kýty přes vlákna, jemně je naklepeme, protkneme slaninou, potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Před přípravou je urovnáme do původního tvaru, osolíme, opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme změklé máslo rozetřené s moukou, necháme je rozehřát, zalijeme vývarem, rozmícháme a odvaříme připečenou šťávu. Oloupaná jablka nakrájíme na šest silných plátků, jádřince z nich vykrojíme, plátky krátce podusíme na víně přislazeném cukrem a vyjmeme. Víno přilijeme do omáčky, přivedeme je k varu, zjemníme ušlehanou smetanou a okyselíme citrónovou šťávou. Při podání bifteky podlijeme omáčkou a poklademe plátky jablek, do jejichž středu vložíme brusinky.
Příloha: smažené bramborové hranolky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka