4 porce: 2 zaječí kýty, 10 dkg slaniny, 1
/2 lžíce másla, francouzská hořčice, 1
/2 lžíce másla, 1
/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl,
Marináda: 1/2 středně velká cibule, 2 hřebíčky, 1/2 bobkový list, špetka tymiánu, 1/4 l červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněné vykostěné kýty protkneme slaninou, necháme do příštího dne v chladničce v marinádě. Po vyjmutí necháme maso okapat. Na kastrol připravíme pokrájenou zbylou slaninu, lžíci másla a maso na tomto tuku po celém povrchu opečeme. Pak přidáme cibuli z marinády, osmahneme a mírně podlité vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Ke konci přípravy necháme maso bez poklice opéci. Šťávu zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a přilijeme smetanu smíchanou s hořčicí. Povaříme jen krátce.
www.tacos.cz Příloha: knedlíky, jemné noky, makaróny, kompoty