Pečené zaječí kýty (marinované) - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  zaječí kýty, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, francouzská hořčice, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl,

Marináda: 1 středně velká cibule, 2  hřebíčky, 1  bobkový list,  špetka tymiánu, 1/4 l červeného vína

Odblaněné vykostěné kýty protkneme slaninou, necháme do příštího dne v chladničce v marinádě. Po vyjmutí necháme maso okapat. Na kastrol připravíme pokrájenou zbylou slaninu, lžíci másla a maso na tomto tuku po celém povrchu opečeme. Pak přidáme cibuli z marinády, osmahneme a mírně podlité vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Ke konci přípravy necháme maso bez poklice opéci. Šťávu zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a přilijeme smetanu smíchanou s hořčicí. Povaříme jen krátce.
Příloha: knedlíky, jemné noky, makaróny, kompoty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka