cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg srnčí kýty nebo srnčího hřbetu, 2 lžíce másla, 4 lžíce kořenové zeleniny na plátky nakrájené, 10 dkg slaniny, 1/2 větší cibule, 1/4 l kysané smetany, sůl, ocet, citrón, 15 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu dobře pokrájíme, do sklovita vyškvaříme a přidáme máslo, cibuli a kořenovou zeleninu. Na tomto základě opečeme připravené maso po celém povrchu. Pak je mírně podlijeme, přidáme koření, kousek citrónové kůry a pečeme za častého obracení do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou a kořením vlijeme do hrnku smetany smíchané s moukou a za stálého kvedlání povaříme. Upravíme chuť citrónem nebo cukrem. Pak omáčku prolisujeme, nebo lépe mixujeme. Maso nakrájené příčně na plátky pokropíme na míse trochou omáčky, ostatní podáme v omáčníku. Pečeni obložíme paštičkami z listového těsta plněnými brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6029x    verze pro tisk

Srnčí kýta po staročesku