cpt. Cook
 

Mořidlo na zvěřinu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Naložený zajíc s pikantní omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zajíc, slanina, vepřové sádlo na pečení, kysaná smetana, hladká mouka, kostkový cukr,

Mořidlo: červené víno, citrónová šťáva, 2  bobkové listy, mrkev, petržel, celý pepř, moučkový cukr, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Zajíce stáhneme, vykucháme, zbavíme blan a očištěný hřbet a zadek zajíce naložíme na 1-2 dní do mořidla z červeného vína. Mořidlo obsahuje červené víno, citrónovou šťávu, bobkové listy, na kolečka nakrájenou mrkev a kořenovou petržel, několik zrnek pepře, malounko cukru a sůl. Když maso vyndáme z mořidla, hustě je protáhneme slaninou. Do pekáče dáme trochu sádla, na to vložíme připravené maso, polejeme mořidlem a pečeme v troubě do měkka. Při pečení často poléváme vlastní šťávou a nakonec přidáme kyselou smetanu s trochou mouky. Pak šťávu procedíme, přidáme několik kostek páleného cukru, zbytek mořidla a uvaříme z toho hnědou omáčku, kterou prolisujeme. Částí omáčky polejeme maso a zbylou omáčku podáváme v omáčníku. K zajíci podáváme houskové knedlíky, bramborové krokety, anebo placky z lístkového těsta.
vloženo 28.07.2007    zobrazeno 3688x    verze pro tisk

Pastýřské trhance
(Andrajos)

Paštika ze zaječího masa

Pečené zaječí kýty (marinované)

Plněný zajíc pečený

Podlužácký zvěřinový špíz

Ragú ze srnčí plece

Roláda z kančí kýty s houbovou omáčkou

Sekaná ze zaječí kýty

Sekanina ze zvěřiny

Slovácká dančí kýta se žampióny

Srnčí bifteky

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet

Srnčí hřbet po bádensku

Srnčí hřbet přírodní

Srnčí kýta

Srnčí kýta nebo hřbet na smetaně

Srnčí kýta po staročesku