Mořidlo na zvěřinu - recept cpt. Cooka
1 dávka: 2 l vody, 3 dl octa, 1 mrkev, 1 petržel, 2 bobkové listy, 12 zrnek celého pepře, 1/2 citrónu, 1 lžička soli, 1/2 cibule
Mořidlo připravíme tak, že do vody přilejeme ocet, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a petržel, bobkové listy, zrnka pepře, na kolečka nakrájený citrón, sůl a cibuli. Řádně provaříme a vřelé nalijeme na opranou, očištěnou zvěřinu anebo na jiné maso a necháme je v něm 3-4 dní uležet, v zimě i déle. (Dáváme-li místo octa do vody octovou tresť, dáme jí méně, po případě jen desetinu, podle toho jak je silná.)
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka