Srnčí kýta po staročesku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg srnčí kýty (jelení nebo mufloní), jalovec, 1 velká cibule, 10 dkg slaniny, 2  bobkové listy, 1 snítka rozmarýnu, 1/2  citrónu na kůru, 6 stroužků česneku, 1.5 lžíce estragonového octa, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, sůl
Kýtu necháme odležet v rozdrcených jalovčinkách, omyjeme, osolíme. Lůj nebo slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, nakrájíme cibuli, přidáme kýtu, koření, česnek, ocet. Zvolna dusíme v troubě. Je-li měkká, do červena ji opečeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, zahustíme smetanou. Kýtu nakrájíme a podáváme s omáčkou a s knedlíkem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka