cpt. Cook
 

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smetanové frikasé ze selátka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg drobů ze selátka, 1/2 dl oleje, 10 dkg cibule, 2 dkg soli, 3  bobkové listy, 2 g mletého pepře, 2 dl kysané smetany, 4 dkg hladké mouky, 2 dkg hořčice, 2 dkg moučkového cukru, 2 cl citrónové šťávy, 1/2 g citrónové kůry
zkopírováno z http://www.tacos.cz K drobům ze selátka patří: nožičky, ocásek, plíce, játra, srdce. Nožičky a vnitřnosti dobře omýt a nechat okapat. Drobně nakrájenou cibulku nechat na oleji zesklovatět. Zalít trochou vody a dusit, než se voda vyvaří. Pak přidat připravené droby, ochutit solí a okořenit bobkovým listem a mletým pepřem. Při střední teplotě dusit s omáčkou. Je-li maso téměř měkké, vmíchat kyselou smetanu s moukou tak, aby měla šťáva konzistenci řidší omáčky. Ochutit hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a přidat trochu citrónové kůry. Chuť vývaru by měla být lehce nakyslá, příjemně pikantní. Při nižší teplotě ještě několik minut povařit a horké servírovat. Jako příloha se hodí brambory, dušená rýže, ale také houskové knedlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2061x    verze pro tisk

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

Uzená pečínka v těstíčku

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky