cpt. Cook
 

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřové kýty, 2  vejce, 1/2 špetka soli, 1/2 lžíce škrobové moučky (Solamyl), olej, vepřové sádlo, 30 dkg špenátu nebo pekingské zelí, příp. mangold nebo bílé zelí, 1/2 šálek vývaru, 2 lžíce desertního vína, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce oleje, 1/2 špetka chilli papriček (drcené), 1/2 špetka bílého pepře (drceného), glutasol nebo vegeta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti pětikoruny. Na misce ušleháme vejce se solí a máčeným škrobem. Směsí zalijeme maso a dáme odležet do chladničky. Potom maso obalené směsí z vajec rychle opečeme na oleji a olej slijeme. Na pánev si dáme rozehřát sádlo, přidáme hrubě pokrájené lístečky čerstvého špenátu, nebo jemně pokrájené pekingské zeli (i bílé zelí), nebo hrubě posekaný mangold. Zalijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou. Podusíme několik minut, až zelenina zkřehne, za stálého míchání. Dochutíme glutasolem. Na oleji osmahneme pálivé papričky a pepř a vzniklým ostře chutnajícím olejem přelijeme hotový pokrm.

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo vařené nudle

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 24568x    verze pro tisk

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

Uzená pečínka v těstíčku

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky