Uzené maso s kysaným zelím a smetanou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg uzeného masa, 60 dkg kysaného zelí, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 cibule, mletá paprika, 3 dl vody, 1/2 kostky bujónu (masox), 1/2 lžička moučkového cukru, 2 zrnka celého pepře, 115 l smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme papriku. Jakmile zpění, ihned zalijeme vodou a uvedeme do varu. Přidáme maso nakrájené na plátky a vše pokryjeme na kratší nudličky nakrájeným zelím. Poprášíme cukrem, doplníme bujónem, pepřem a hrnec uzavřeme. Dusíme 20-30 minut, až zelí a maso změknou. Nadbytečnou vodu odpaříme při prudkém varu. Vše zalijeme smetanou, jen prohřejeme a osolíme.