cpt. Cook
 

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev Jang-tie

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg tykve, 30 dkg vepřové kýty, 115 dkg kedluben, 4 stroužky česneku, 1/2 lžíce octa, 2 lžíce máčené škrobové moučky, olej,

Zálivka: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1/2 hrnečku vývaru, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 lžičky glutasolu, sůl, moučkový cukr

zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev nakrájíme na silnější plátky a na prudkém ohni opékáme v oleji asi 4 minuty. Opečená kolečka dáme na papírový ubrousek odkapat od oleje. Kýtu nakrájíme na tenké plátky, obalíme ve škrobu a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej a dobře mícháme, aby se jednotlivé kousky od sebe oddělovaly. Přidáme na malé kostky nakrájenou brukev, česnek nakrájený na plátky, opečenou tykev, zakapeme octem a přilijeme zálivku. Promícháme a krátce podusíme. Jako přílohu podáváme nesolenou rýži a salát z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2050x    verze pro tisk

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

Uzená pečínka v těstíčku

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky