cpt. Cook
 

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Portugalsko - Azory   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Torresmos açoreanos

Azorská vepřová pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  415 dkg chilli papriček (serranos, jalapeños), 10 stroužků česneku, 1/4 šálku mleté papriky, sůl, 1/2 šálku suchého bílého vína, 1/2 šálku suchého červeného vína, 90 dkg vepřového ramínka, 3 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papričky zbavíme semínek, česnek oloupeme a s paprikou a solí rozmixujeme na hustou kaši. Tu smícháme v míse s bílým i červeným vínem a potom i s masem nakrájeným na jednotlivé porce. Zakryjeme fólií a dáme odležet, minimálně přes noc, ale lépe 48 hodin.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 190 °C. Větší pekáč vymažeme olejem a maso do něj dáme i s vinnou marinádou. Pečeme odkryté zhruba hodinu, občas obrátíme, dokud vnitřní teplotu masa neukáže zapíchnutý teploměr 66 °C. Po vytažení z trouby necháme 5 minut odpočinout, nakrájíme proti vláknu na tenké plátky a hned podáváme.

www.tacos.cz Příloha: rajčatová rýže

vloženo 22.09.2018    zobrazeno 1548x    verze pro tisk

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

Uzená pečínka v těstíčku

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky