www.tacos.cz Uzené maso. očištěnou zeleninu pokrájenou na tenké plátky a koření dejte do pevného umělohmotného sáčku. Postavte do mísy a zalijte bílým vínem. Ze sáčku vytlačte vzduch, pevně ho zavažte a dejte marinovat na chladné místo. Maso osušte, marinádu dejte do síta, víno zachyťte v míse. V pekáčku rozpusťte máslo a osmahněte na něm nejprve maso a pak po dobu 5 minut restujte marinovanou zeleninu. Pomalu přilévejte víno a uzené na něm duste pod poklicí za občasného podlévání. Pečeni přeneste na teplý podnos. Výpek propasírujte, nechte přejít varem a ještě dochuťte. Podávejte v omáčníku.
www.tacos.cz Příloha: Mladá zelenina, třeba hrášek a chřest, dušená na másle. Vařené nebo pečené brambory, lehké červené víno nebo rosé.