cpt. Cook
 

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Německo - Bádensko-Württembersko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Uzená krkovice po bádensku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg uzené krkovičky, 10 dkg cibule, 20 dkg mrkve, 4 plátky citrónu, 1/2 stroužek česneku, 10 snítek zelené petrželky, 1/2  bobkový list, 1/2 lžička celého pepře, 1/2 l suchého bílého vína, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bádensko-Württembersko je součástí Německa, ale budete-li posuzovat jen jídelní lístky restaurací a stravovací zvyklosti obyvatel, bude se vám zdát, že jste se ocitli ve Francii.

www.tacos.cz Uzené maso. očištěnou zeleninu pokrájenou na tenké plátky a koření dejte do pevného umělohmotného sáčku. Postavte do mísy a zalijte bílým vínem. Ze sáčku vytlačte vzduch, pevně ho zavažte a dejte marinovat na chladné místo. Maso osušte, marinádu dejte do síta, víno zachyťte v míse. V pekáčku rozpusťte máslo a osmahněte na něm nejprve maso a pak po dobu 5 minut restujte marinovanou zeleninu. Pomalu přilévejte víno a uzené na něm duste pod poklicí za občasného podlévání. Pečeni přeneste na teplý podnos. Výpek propasírujte, nechte přejít varem a ještě dochuťte. Podávejte v omáčníku.

www.tacos.cz Příloha: Mladá zelenina, třeba hrášek a chřest, dušená na másle. Vařené nebo pečené brambory, lehké červené víno nebo rosé.

vloženo 26.04.2017    zobrazeno 1437x    verze pro tisk

Uzená pečínka v těstíčku

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky