Sladkokyselé vepřové plátky
Tchang-chu-li-ťi
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kg vepřové kýty, 1/2 kedlubna, 2 střední mrkve, 2 cibule, 1/2 pórek, mletý zázvor, česnek, sušené houby, ocet, 3 vejce, olej, 15 lžic sójové omáčky, glutasol, mletý pepř, sůl, moučkový cukr, hladká mouka, 1/2 šálek vývaru z masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, dlaní nebo tupou stranou nože je mírně naklepáme a necháme hodinu naložené v marinádě, kterou připravíme ze sójové omáčky, poloviny nastrouhané cibule, špetky zázvoru, soli, pepře a dvou lžic oleje. Mrkev a kedlubny nakrájíme na jemné plátky, necháme je přejít varem a propláchneme studenou vodou. Z vajec, mouky a vody si připravíme těstíčko. Plátky masa namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji do růžova.