Segedínský vepřový kotlet
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 vepřové kotlety, 2 cibule, 10 dkg slaniny, 1/2 červená feferonka, 1/2 stroužek česneku, špetka mletého kmínu, 1/2 lžička soli, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce mleté papriky, 40 dkg kysaného zelí, 1/8 l masového vývaru, 4 lžíce kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli, slaninu a feferonku nakrájíme na kostičky. Maso potřeme česnekem, posypeme kmínem, v hluboké pánvi na oleji dohněda osmahneme a vyjmeme. Nakrájené přísady na tuku orestujeme do sklovita. Přidáme protlak, papriku, zelí a dobře promícháme, přilijeme vývar. Kotlety položíme na zelí a dusíme přikryté při nižší teplotě. Dochutíme a před podáváním polijeme smetanou.