cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové řízky (bez tuku), sůl, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce másla,  trochu hladké mouky, 1/4 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Řízky naklepeme, osolíme, okraje a šlachy nařízneme, slabě je po obou stranách poprášíme moukou. Na kastrole rozehřejeme máslo nebo olej a řízky na něm po obou stranách opečeme. Pak přidáme usekaný česnek a dusíme téměř do měkka. Nakonec přilijeme do šťávy smetanu smíchanou s rovnou lžičkou mouky a povaříme asi 5 minut.

www.tacos.cz Příloha: noky, těstoviny, rýže nebo brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2317x    verze pro tisk

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II

Pikantní závitky

Portugalské vepřové s mušlemi

Pudink z vařeného uzeného masa

Pytlácký točenec

Ražniči

Rillettes

Rožeň Viléma Tella

Řízky a la Louis

Sahte java

Saté

Sedmihradské vrstvené zelí

Segedínský vepřový kotlet

Selské vepřové závitky

Silvestrovské kotlety

Sladkokyselá vepřová pečeně

Sladkokyselé vepřové plátky
(Tchang-chu-li-ťi)

Smažené řízky v sýrovém obalu

Smažené vepřové nudličky