Rožeň Viléma Tella
recept ze stránek www.tacos.cz 15 porcí: 70 dkg vepřové kýty, 1/2 karotka, 1/2 petržele, kousek celeru, 15 zrnek celého pepře, 3 hřebíčky, bobkový list, 15 lžic oleje, 10 dkg moučkového cukru, sůl, 15 menších jablek, sterilovaný celer, nakládané houby, nakládaná kapie na oblohu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na čtverečky, karotku, petržel a celer na malé kousky a dáme střídavě do kameninové nádoby. Přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme 6 hodin proležet. Pak maso napichujeme na jehlice a grilujeme. Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka. Na každou porci napíchneme po jednom.