Šunka po virginsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg syrového uzeného masa, 2 lžíce pískového cukru, 1/2 lžička tlučeného hořčičného semínka, 8 hřebíčků, 2 šálky zeleného hrášku, 2 plátky slaniny, 1/2 šálku šlehačky, sůl, mletý pepř, broskev nebo meruňky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uzené maso protýkáme hřebíčky, dáme na pekáč, posypeme tlučenou hořčicí smíchanou s cukrem a pečeme za občasného podlévání dvě hodiny v troubě doměkka. Broskve nebo meruňky rozpůlíme a patnáct minut před koncem pečení přidáme k masu. Hrášek uvaříme, zprudka opečeme na slanině, osolíme, opepříme, zalijeme šlehačkou a podáváme k uzenému masu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.