švetskové čatní: 10 dkg másla, 2 červené cibule, 40 dkg čerstvých nebo mražených vypeckovaných švestek, 20 dkg sušených švestek bez pecek, 10 dkg krystalového cukru, 2 dl bílého vína, 2 lžíce čerstvého jemně posekaného zázvoru, sůl, bílý pepř,
bramborové rösti: 10 dkg čerstvě nastrouhaného křenu, 4 brambory, sůl, mletý pepř, olivový olej na smažení
www.tacos.cz Oloupané a omyté brambory nakrájíme na velmi jemné nudličky a promícháme s čerstvě nastrouhaným křenem a na rozpálené pánvi, nejlépe teflonové, pečeme placičky o průměru 10 cm z obou stran, opečené je necháme okapat na papírovém ubrousku, osolíme a opepříme V době, kdy připravujeme rösti, dáme vařit uzené maso. Vařené uzené maso nakrájíme na plátky, na talíř servírujeme společně s čatní (chutney) a rösti.