cpt. Cook
 

Americký biftek

Anglická pečeně (rostbíf)

Anglický rostbíf

Badyánové maso

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

Bifteky pravé

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

Boef Stroganoff

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boeuf à la Bourguignonne

Hovězí po burgundsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 šálek hovězího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce demi glace, 90 dkg libovějšího hovězího masa, 3 lžíce vepřového sádla vyškvařeného ze slaniny, 2 lžíce sherry, 1.15 šálku nakrájené cibule, 1/2 šálek burgundského červeného vína, bouquet garni, 12  žampiónů, 1/4 šálku másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobrý vývar promícháme na pastu s moukou, rajčatovým protlakem a demi-glace a prozatím odložíme stranou. Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cca 7-8 cm. Rozehřejeme sádlo na pánvi a zprudka na něm osmahneme maso ze všech stran a také dáme stranou. Na pánvi rozpustíme přípečky pomocí sherry a pak v něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, občas promícháme. Přimícháme připravenou pastu, rychle přivedeme k varu a přendáme do hrnce, přidáme maso, zalejeme vínem, osolíme, opepříme, vhodíme bouquet garni a pomalu pod pokličkou dusíme 2,5 -3 hodiny, dokud maso není měkké. Očistíme žampióny, nakrájíme je na plátky a orestujeme na másle. Asi 15 minut před koncem vaření je přidáme k masu. Odstraníme bylinky a můžeme podávat posypané sekanou petrželkou.
vloženo 30.10.2013    zobrazeno 1462x    verze pro tisk

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky