Badyánové maso
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg zadního hovězího, sůl, 1/2 bílek, 3 lžíce oleje, 1/2 cibule, 4 badyány (cípky), 1/2 lžíce desertního vína, 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2 kedlubna (cuketa, zelí, paprika), 1/2 špetka glutasolu, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na tenké nudličky, slabě osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Necháme chvíli zaležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, badyán, prudce opečeme a vyjmeme cibuli s kořením a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme kedluben jemně nakrájený na kostičky, osmahneme, podlijeme trochou vody, vrátíme cibuli a chvilku podusíme. V hrnku smícháme sójovou omáčku, glutaman a solamyl se 2 lžícemi vody, promícháme, vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně. Podáváme s rýží nebo vlasovými nudlemi.