cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Americký biftek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 3 dkg rostlinného oleje, 2 dkg vepřového sádla, 10 dkg kečupu, 15 dkg anglické slaniny, 4  vejce, 2 dkg ementálu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso ze svíčkové očistíme od blan a loje, nakrájíme bifteky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pečeme je v rozpáleném sádle zvolna po obou stranách asi 5 minut. Společně s masem opečeme anglickou slaninu nakrájenou na tenké plátky. Vejce rozklepneme a vpustíme do rozpáleného oleje a opatrně je obrátíme, aby se pekla i na druhé straně. Pokrmy upravíme na talíř takto: na biftek položíme opečenou slaninu, pak vejce, přelejeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

www.tacos.cz Příloha: různě smažené brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5550x    verze pro tisk

Anglická pečeně (rostbíf)

Anglický rostbíf

Badyánové maso

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

Bifteky pravé

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

Boef Stroganoff

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky