zkopírováno z http://www.tacos.cz Děláme je z masa hovězího, které však musí být dobře odleželé a první jakosti, správně jen ze svíčkové. Musí být také dobře osušené, a proto je předem nesolíme. Maso nakrájíme napříč vláken na silné řízky asi 1.5 centimetru vysoké, naklepeme je jen mírně a zase je stlačíme do původního tvaru. Rychle opečeme v rozpáleném oleji po spodní straně, pak je obrátíme, ne však vidličkou, nýbrž lopatkou, osolíme na opečené straně a na druhé dopečeme zespodu. Ihned podáváme. Krvavé bifteky opékáme jen 1 minutu na spodní straně a půl minuty na obrácené, nekrvavé nejprve 4 minuty a pak 3. Nesmíme je dělat déle ani nechat stát, neboť maso by bylo tuhé. Hotové bifteky podle libosti můžeme ještě opepřit, pokapat citrónem nebo polít petrželkovým máslem. Je to pokrm pouze pro slavnostní příležitosti, neboť je třeba mnoho masa, a nejlepšího. Zdobíme často sázeným vejcem.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Biftek, brambory nebo bramborová kaše a špenát, hlávkový salát či jiná zelenina. Maso živí bílkovinami, brambory sytí a zelenina přidá látky ochranné.