cpt. Cook
 

Americký biftek

Anglická pečeně (rostbíf)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Anglický rostbíf

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 10 dkg oleje, 1.15 dkg hladké mouky, 3 dl vývaru, worcestrová omáčka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Roštěnec zbavíme tuku a blan, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 8750x    verze pro tisk

Badyánové maso

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

Bifteky pravé

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

Boef Stroganoff

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky