cpt. Cook
 

Americký biftek

Anglická pečeně (rostbíf)

Anglický rostbíf

Badyánové maso

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

Bifteky pravé

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boef Stroganoff

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hovězí svíčkové, 2  cibule, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/2 lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2  rajče, 1/8 l kysané smetany, 2  nakládané okurky, 10 dkg žampiónů, 1/2 sklenka šampaňského vína, 1/2 lžíce sójové omáčky nebo jižní omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrubě nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 15 minut dusíme s hořčicí, solí, citrónovou šťávou. Přidáme smetanu, protlak, nakrájené rajče a okurky a podušené houby. Maso nakrájené na drobné kostky nebo nudličky osolíme, opepříme, prudce opečeme na másle (uvnitř má být růžové), smícháme s omáčkou, přidáme šampaňské a lžíci sójové omáčky a krátce povaříme.

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo se smaženými brambůrky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5289x    verze pro tisk

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky