Bechyňský lázeňský měšec
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 15 dkg kečupu, 215 dkg pórku, 10 dkg měkkého salámu, 15 dkg slaniny, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 15 dl vývaru, 4 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem, slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce. Podáváme s rýží, brambory či těstovinami.