Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg skopového hřbetu, 1/2 lžička rozmarýnu, 1/2 lžička brotanu, 4 listy šalvěje, 2 bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 3 cibule, 15 stroužků česneku, 10 dkg celeru nebo lžíce krájených celerových listů, 7 l červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 20 dkg mrkve, 4 rajčata, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopový hřbet zbavíme přebytečného tuku a dáme do pekáčku. Potřeme rozmarýnem, brotanem, drcenou šalvějí a jalovčinkami. Přidáme třetinu množství cibule, očistěný česnek a nakrájený celer. Přelijeme červeným vínem a necháme přes noc v chladničce rozležet. Pak vyjmeme maso z marinády, osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme na oleji. Marinádu přecedíme, koření a zeleninu přidáme k masu, zalijeme asi 1/4 l marinády a dusíme asi hodinu. Pak přidáme pokrájenou mrkev, zbylou cibuli, a dále pečeme. Podle potřeby podlejeme vývarem nebo marinádou. Když maso zčervenalo, přidáme rajčata překrájená na půlky a ještě 5 minut pečeme. Maso podáváme se šťávou a těstovinami či rýží.