cpt. Cook
 

Kavkazský šašlik

Kdoule plněné jehněčím

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Musaka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg skopového masa, 10 dkg rýže, 8 dkg oleje, 2  cibule, zelená petrželka, 1/2 stroužek česneku, sůl, 80 dkg brambor nebo 2 velké baklažány, 4  rajčata nebo 4 lžíce rajčatového protlaku, 1/4 l mléka, 1/2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájené maso udusíme na zpěněné cibuli s petrželkou a česnekem. Zvlášť udusíme na cibuli rýži. Udušené maso umeleme a smícháme s rýží. Do ohnivzdorné vymaštěné mísy vrstvíme plátky syrových oloupaných brambor, které osolíme a pokapeme protlakem nebo poklademe plátky rajčat, a míšeninu masa a rýže. Navrch brambory. Pokrm necháme zapéci. Ke konci zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, a dopečeme.

www.tacos.cz Pracujeme-li s baklažány místo s brambory, pak baklažány oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme je chviličku odležet, pak obalíme v mouce a po obou stranách prudce osmažíme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2244x    verze pro tisk

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu